Als kind was ik niet in de gelegenheid om op een veilige manier in verbinding te gaan met de mensen om mij heen. Er was liefde maar geen echte verbinding. Het hoort denk ik bij de generatie van toen.

Ik had het geluk dat er altijd honden in mijn leven waren. Met hen kon ik mij veilig verbinden. We begrepen elkaar, zonder woorden. Honden zijn mijn redding en heling altijd geweest. 

Maar nog nooit heb ik zoveel van honden geleerd sinds 9 jaar geleden mijn leven totaal veranderde toen mijn lieve Shadow overleed.  Zijn dood, heeft mij in mijn hart geraakt, en healing en spiritualiteit op mijn pad gebracht. Shadow is nog steeds bij me. Hij helpt me, inspireert mij, en motiveert mij.

 

Als je wilt kun je hier beneden het verhaal lezen. 

 

Honden hebben mijn leven en hoe ik naar honden kijk en met ze leef, mijn leefwereld totaal veranderd vergeleken bij 9 jaar geleden. 9 jaar geleden stond ik nog op het veld en gaf ik gehoorzaamheidstrainingen. Zonder dwang, maar toch. Shadow liet mij, met zijn overlijden, voor t eerst in mijn leven, in contact komen met mijn intuïtie en hij vertelde mij over zijn innerlijke wereld. Sindsdien is alles in mijn leven, vooral ikzelf en hoe ik naar honden kijk veranderd. Shadow wist me in mijn hart te raken met alle gevolgen van dien. Ik had geen andere keus dan mijn hart en schuldgevoel te gaan helen. Het deed pijn. Ik wilde contact houden, dus ik ging telepathisch communiceren. Onze liefde en de pijn stimuleerde mij hierin. 

 

Hoe verdrietig zijn afscheid en het moeten missen van hem ook was, daarna kwamen veel nieuwe ervaringen op mijn pad. Het spirituele, liefdevolle en ook healing cursussen en opleidingen kwamen. Allemaal dingen waar ik het bestaan niet van wist. Ik heb mijn weg gezocht, met vallen en opstaan en veel geduld en liefde voor mezelf met alle honden op mijn pad. Alles samen wat ik nu aanbiedt is het resultaat van mijn helende reis met honden.

 

Zonder mijn honden als spiegel van mezelf was ik nooit zover gekomen.  In verbinding met honden ben ik stapje voor stapje er weer bovenop gekomen.

 

De euthanasie was toen voor mij en Shadow traumatisch. Ik had verkeerde keuzes gemaakt en dat terwijl ik zo ontzettend veel van hem hield! Ik woonde alleen met hem, was net gescheiden, de andere hond was ook overleden en eerlijk gezegd kon ik niet zonder hem. Hij was mijn steun en toeverlaat. Ik was mezelf kwijt. Shadow hielp me mezelf weer teug te vinden.  

 

Maar alles heeft een reden. Want het is nu precies deze helende reis met honden die ik voor zelf heb gemaakt die ik nu voor hond en mens mag aanbieden wanneer hulp nodig is. Het zijn precies deze ontwikkeling die ik heb doorlopen, die mij de kennis en het bewust zijn hebben gegeven om dit nu geheel vanuit mezelf, vorm te geven aan te mogen bieden en anderen ermee te mogen helpen

 

Ik weet zeker toen Shadow ziek was dat ik nog veel langer van hem had kunnen genieten als ik toen wist wat ik nu weet. Ik was onbekend met de hond als spiegel toen. Ik begreep zijn ziekte niet. Nu zie ik alles anders.

Ik weet nu dat er altijd  mogelijkheden zijn, dat er altijd hoop en een oplossing is.

Precies dat wil ik en mag ik doorgeven. 

 

 

NEVER GIVE UP!