" Mijn beroep is HONDENCOACH VOOR MENSEN met een missie: 

Hond en mens vanuit het hart en onvoorwaardelijke liefde met elkaar helpen te verbinden. Voor meer ontspanning, geluk, vreugde en plezier in beider levens 💓


Ik werk gewoon vanaf thuis en in de natuur wat mijn tweede thuis is. 


LEES mijn verhaal met Billie


Dag, Mijn naam is Helena Schmets, geboren 1962 te kerkrade. Ik ben de oprichter en eigenaar van Colour of Dogs- Hond en mens in liefde verbonden.  Oorspronkelijk is mijn beroep maatschappelijk werkster en psychiatrisch verpleegkundige. Nu is mijn beroep Heart to Heart honden coach voor mensen. Ik maak daarbij gebruik van energetische behandelingen, ontspannen in de natuur, lessen in de natuur, telefonische gesprekken, gedragsbegeleiding en meer wat je op mijn site kunt lezen.


Ik geloof in de helende kracht van liefde en van de natuur. Ik ben dan ook een echt natuur mens. 

Daarin verbind ik mij met de honden. Daar zijn we één. Honden zijn mijn hart en ziel. Ik ben gelukkig als de hond met mens gelukkig met elkaar is. Dat is mijn missie dat geluk te bevorderen en mensen bewust te maken van de negatieve  invloed van stress op t leven de hond en elkaar. En bewust te maken van de enorme positieve kracht van een liefdevolle omgang met elkaar. 

Beetje geschiedenis: 

In 1997 gestart met hondentraining (mijn ervaringen en  opleidingen) in de randstad en sinds 2004 in het Limburgse.  


Dankbaar genietend van de prachtige natuur en de kracht daarvan die het Zuid limburgse landschap te bieden heeft ben ik vertoef ik veel  in de natuur  geef ik ontzettend graag les in de natuur. 


Ik geniet enorm als ik de honden zie genieten en opknappen in de lessen, en tot bloei zie komen. Dat is mijn motivatie. Daar doe ik het voor. Dat heerlijke gelukzalige dankbare gevoel wat ook de baasjes mee naar huis nemen. 😊


Ik werk enkel op persoonlijke individuele basis om alle aandacht te kunnen geven die nodig is en niets te hoeven missen. 

Ook geef ik alweer sinds een aantal jaren  energetische behandelingen om nog beter van dienst te kunnen zijn indien gewenst. 

Deze behandelingen zijn vanuit je eigen thuis via video bellen. 


Ik ben in het verleden ook Marleen genoemd. 

Ik hou ENORM van HONDEN en de natuur. NATUUR EN DIEREN daar kan ik echt niet zonder.