Mijn missie is:

De mens en hond te helpen om terug in liefdevolle verbinding met elkaar te komen

Want de mensen en de dieren treft het zelfde lot.

Zoals een dier sterft, zo sterft ook een mens.

Ze delen in dezelfde adem. Dat is hun beider lot.

Een mens is niet beter dan een dier, want alles is leegte.

Alles gaat naar dezelfde plaats, alles is uit stof ontstaan en alles keert terug naar stof. 

Prediker 3: 19

Helena Schmets is de oprichter en eigenaresse van Spiritueel Centrum voor mens en hond. Heart to Heart. Na een carrière als psychiatrisch maatschappelijk werkster als Zuid- Limburgse in de randstad, is ze in 1997 naar eigen praktijk en hondenschool gestart in Maassluis en Delft. Inmiddels is ze terug in haar geboortestreek van Zuid Limburg en woont ze in de natuur van het prachtige Heuvelland. Helena is helemaal één met honden. Honden hebben haar geleerd hoe belangrijk en ook hoe moeilijk het is om vanuit het gevoel en het hart te leven. Honden hebben haar laten zien wat er gebeurd als je niet vanuit het hart leeft en theorieën en meningen van andere mensen opvolgt en geloofd. Ze heeft het zelf allemaal ervaren. De verwijdering, de foute keuzes en vooral het niet trouw zijn zichzelf en dus ook niet aan de hond. 

Het meeste heeft zij geleerd van de honden zelf en vooral haar eigen honden. Haar honden hebben haar geleerd weer vertrouwen te krijgen in zichzelf en haar intuïtie. Haar honden hebben haar geleerd wat verbinding is en wat honden echt nodig hebben in hun leven. EN DAT is heel anders dan de meeste mensen denken. Honden hebben haar, met het afscheid nemen in de vorm van de dood, meegenomen in een wereld die ze niet kende. De energetische en spirituele wereld. De wereld waarin alles en iedereen met elkaar  verbonden is. Haar overleden honden hebben bij haar het verlangen en de kunde aangewakkerd om telepathische te communiceren en te functioneren als  hondenmedium.

 

Honden hebben Helena in haar hart en terug met zichzelf in verbinding gebracht waardoor haar leven een totaal andere wending heeft genomen en zij samen met haar honden NU groot geluk deelt. Diepe onbreekbare verbondenheid, zonder gehoorzaamheid, heel gemakkelijk en ontspannen samenleven. Weten wat de hond nodig heeft, ELKAAR begrijpen, geen zorgen hebben, genieten zonder angst, vreugde. Precies dat is haar MISSIE, om mens en hond te helpen in zichzelf te geloven, plezier en vreugde met elkaar te ervaren zonder hondentraining, vanuit de warmte en de wijsheid van het hart.  Helena biedt alle diensten aan waar ze voor opgeleid is en die vooral haar zelf en haar honden van dienst zijn geweest om te komen waar ze nu is. 

 

Helena heeft door haar eigen ziek zijn en genezing daarvan in de afgelopen jaren veel geleerd over de relatie tussen het verwerken van  emoties en lichamelijke klachten en ziekte,  de verbinding en energieoverdracht tussen mens en hond. Inmiddels geeft Helena zelf opleiding aan collega en hondeneigenaren. Helena stelt zich als doel om de mens te helpen bij een liefdevolle emotionele zorg voor de hond i.p.v. de standaard gehoorzaamheid na te streven. Ze weet nu, uit eigen ervaring met haar honden, dat ziekte en gezondheid van binnenuit komt en alles met elkaar verbonden is. Ze biedt een unieke combinatie aan van haar HEART TO HEART behandelingen in combinatie met gedragsadvies voor honden. Verbinding herstellen, emotionele wonden en trauma behandelen is haar specialisatie.

 

Helena heeft in 2016, met trots, haar eerste eigen boek geschreven en uitgebracht.  PUPPY, ik heb je lief!-

"Waarom het creëren van basisveiligheid belangrijker is dan het aanleren van gehoorzaamheid"

Het boek is bij haar en alle boekhandels in Nederland en België verkrijgbaar. Ze heeft in 2018 haar eerste online cursus geschreven voor iedereen die vanuit het hart met de hond wil samenleven en in de huid van de hond wil kruipen.