Tip en overdenking

13/08/2017 :         

Wist je dat adviezen die angst bij je oproepen geen goede adviezen zijn? Angst is het tegenovergestelde van liefde.

Door angst wordt je onzeker. Keuzes gemaakt uit angst brengen nooit vertrouwen en harmonie waar we zo naar verlangen.

Wanneer angst achter  het stuur zit kom je in een doodlopende weg. Weg van je hart. Angst verkrampt. Liefde opent en laat stromen. Kies en luister naar je hart en je eigen innerlijke stem            

  

Scherm je af van angst makende mensen en adviezen. Het is een vorm van passieve -verborgen agressie-  Laat je er niet mee in trekken. Blijf zonnig en positief en laat het wegspoelen. Bedank deze mensen en ga je eigen weg. Kijk naar je hond, waar je zoveel van houdt. Heb vertrouwen in je hond en jezelf.  Vergeet nooit dat je hond ook van jou houdt. Hij zal nooit over je oordelen!   

28/08/2017

Wist je dat honden het meest van je houden en bij je zijn als je ze vrij laat om te mogen zijn wie ze zijn, dus zonder ze te willen trainen? Ja, dat is echt zo en eigenlijk ook logisch want dat is bij mensen toch net zo. Wij willen toch ook niet getraind worden zodat van ons gehouden wordt. Liefde kun je niet dwingen en ook niet kopen met lekker eten, veel wandelen, geld of wat dan ook. Liefde IS. Verbinding ontstaat wanneer er vertrouwen en de vrijheid is  om helemaal jezelf te mogen zijn. Zonder goed- of afkeuring. De hond vrijlaten: hiermee bedoel niet persé de hond vrij laten rondlopen (zonder aangelijnd te zijn), dat is natuurlijk het einde, maar meer vrij in de zin van: vrij zijn, zich innerlijk helemaal vrij voelen... zijn wie je bent. Een heerlijk gevoel is dat. Ik denk zelf dat er maar weinig mensen zijn (althans) die ik ken, die zich vrij voelen om te doen wat ze willen doen zonder zich af te vragen wat anderen ervan denken. "gewoon" leven zoals het bij jou past omdat jij het bent. Ik denk omdat wij daar nog nauwelijks contact mee hebben (ja hoor, ik herken mijzelf er ook in), wij moeilijk of te weinig beseffen hoe belangrijk en hoe heerlijk, deze basis voor de hond is om gelukkig en gezond te voelen. Pas vanuit dat gevoel van innerlijke vrijheid is de hond vrij om een keuze te maken zich helemaal vrijwillig met jou te verbinden. En dat is blijvend! Niet door het aan te leren of te conditioneren. Dat is niet echt.. als je begrijpt wat ik bedoel. Je kunt een hond van alles leren, maar dat is niet echt. Dat is aangeleerd. Dat wil je toch niet? Je wilt toch echte verbinding, geen aangeleerde? Voor jou helemaal uit zijn hart kiezen, dat doet hij echt zelf. Een mooier cadeau is er niet. Als je hier hulp bij nodig hebt om je op weg te helpen help ik je graag met mijn coaching en/of healing.

 

Voorbeeld: "mijn" hond voelt zich steeds vrijer. Ze komt steeds meer in haar kracht. Uit zichzelf. Gisteren was ze zo vrij dat ze opeens op de eettafel stond, en daarna ook op de tuin tafel. Kijken of er nog wat lekkers is. Trots! Hoe mooi is dat? Het maakt me blij dat ze zich zo vrij voelt....Uiteraard gaat ze, nadat ik vol vertedering  uitgelachen ben en ze voelt dat ik haar toch zo enorm liefheb, gewoon weer verder op de grond met eten zoeken. Ze inspireert mij.

05 /09/2017

Wist je dat honden het helemaal niet fijn vinden om op de rand van de weg te moeten gaan zitten voordat ze mogen oversteken. Wist je dat dat ook niet gezond is voor ze?  Hun neus is op dezelfde hoogte als de uitlaatgassen die van het verkeer vrijkomen.

Dit in combinatie met het feit dat de hondenneus miljoenen keer meer reukcellen tellen dan onze neus, kun je je misschien wel een voorstelling maken wat er bij de hond via de neus aan geur en schadelijk fijnstof binnen komt. Doe hem een plezier en houdt afstand van de weg, al komt er maar één brommer. Dwing en commandeer hem niet om daar naast je te moeten gaan zitten. Maar blijf minimaal 1 a 2 meter of meer van de weg vandaan en laat hem zelf kiezen waar hij zich het prettigste voelt. Misschien wil hij achter je gaan zitten, of staan? Misschien wil hij met de rug naar je toe gaan staan? (wat heel wijs is van hem, want daarmee voorkomt hij dat de uitlaatgassen direct in zijn luchtwegsysteem komen. Heb je daar ooit over nagedacht? Voor mij was dat ooit een eye opener om te weten. Kijk naar waar je hond zich goed voelt en help hem daarbij. Hij weet dat beter dan wij, vertrouw hem maar.

17/03/2018

Rust roest? Daar ben ik het niet mee eens. Honden hebben hun slaap nodig en veel meer dan wij denken. Wij zijn doe- mensen geworden. Ver weg van de natuur. We nemen de hond hierin mee. Doen, doen , doen. Als we niets doen denken we dat we het fout doen. Ook met de hond. Dat klopt niet. Dat is een projectie. Omdat wij denken dat we steeds maar bezig moeten zijn, vinden wij en hebben wij geleerd dat de hond dat ook moet zijn. En oooh, wat ontstaan daar veel gedrag- en gezondheid problemen door! Wist jij dat je hond rustiger wordt en gezonder wordt door minder met hem te doen en meer aanwezig met hem te zijn? Probeer het maar!