HONDENOUDER , BAAS OF EIGENAAR, OF BEZITTER

 


Zelf heb ik heel lang gestoeid om een titel of woord te vinden dat recht doet aan de plaats die wij mensen in het leven van de hond hebben. Ik vind niet dat wij een "baas, eigenaar of bezitter" van de hond zijn. Ik wil mezelf niet boven de hond plaatsen. Daarom heb ik hem veel te lief en respecteer hem veel te veel.

 

"zijn vrouwtje" klinkt vriendelijker dat wel. Een hondenouder vind ik beter passen, niet om hem te betuttelen of te vermenselijken,maar om aan te geven dat wij mensen verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van de hond. Niet alleen maar rechten.

 

Baas, eigenaar zijn geeft het gevoel alsof de hond niets waard is, en hij ons bezit is. Een gevoel dat we als mens recht hebben op de hond omdat we hem bezitten.

 

Het is gewoon een heel ander gevoel om hondenouder te zijn. Uiteindelijk zijn we ook een soort "ouders" om de hond te helpen zijn weg te vinden in het leven tussen mensen, hem te helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen, hem gezond te houden etc-

 

Bovendien blijft hij zijn hele leven van onze zorg afhankelijk. Als jij verder leest op de site weet je nu wat ik met hondenouder bedoel.-

 

 

Een hondenouder is ieder mens die de verantwoordelijkheid neemt om goed en verantwoord voor de hond te zorgen. Zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel en zich daarbij niet boven de hond plaatst.