Wie is..

Colour of Dogs bestaat sinds 1997. Eerst Martin Gaus Hondenschool Maassluis, daarna Martin Gaus Hondenschool Delft, bij terugkeer in het zuiden des lands.. Moest de naam weer aangepast worden. Geen Martin Gaus meer.
Dit keer Natural Dog Life. Praktijk voor een natuurlijk hondenleven. 
In 2002 heb ik samen met Turid Rugaas (N0) in Nederland de basis gelegd voor de Kalmerende Signalen en in 2006 heb ik samen met Sheila Harper (GB) de basis gelegd van de international dog training school in Nederland. IDTS Hard aan de weg getimmerd dus om honden het beste te kunnen geven wat er is. Sindsdien geef ik zelf ook deze opleiding.  Met - nog meer uitdieping en verbreding met mijn eigen ervaring van het voorkomen en genezing van  emotioneel trauma bij honden. Ik noem de opleiding Heart to Heart. Want de hond is van de liefde van de mens afhankelijk voor zijn welzijn.
Sinds 2012 Colour of Dogs Hond en mens in liefde verbonden! 

 Inmddels ben ik alweer 59 jaar jong en een zoals ik mijn hele leven al ben. een  verwoed hondenliefhebber en trotse hondenmoeder.  adopteer EN help honden die liefde nodig hebben, omdat zij, als genoegdoening van de mens in hun verleden gehouden zijn om de mens te pleasen en daaronder  emotioneel,psychisch en vaak ook fysiek geleden hebben. Ik  geef honden hun eigen leven, gezondheid (fysiek en emotioneel) weer terug, help hun weer vertrouwen te krijgen, zich veilig en  geliefd te voelen zichzelf te zijn, en zich waardevol te voelen (ook als ze niet aan mensen verwachtingen voldoen). Ze zitten voor altijd in mijn hart. Honden zijn mijn alles. Ik ga voor ze door het vuur. Ik kan het niet hebben als een hond in de verdrukking komt of onrecht wordt aangedaan. Dat mag niet!

Sinds 1995 heb ik alles in de hondentrainingswereld doorleefd, gezien en meegemaakt. De mooie en ook niet integere, vaak presterende en commerciële aspecten, die een hardere aanpak van de hond voor succes rechtvaardigden. Slapeloze nachten van.  Die vergeet ik niet meer. In mijn ogen worden honden nog veel te veel getraind, bestudeerd in hun gedrag (theorie) , studieobject en krijgen ze labels, waar ze onder lijden en moeten voldoen. Ik zou het graag anders willen zien. 

Persoonlijk: ik heb twee namen. Een doopnaam (Helena) en mijn roep en meisjesnaam Marleen waar ik mee grootgebracht ben.  
Ik wil graag met mijn naam Marleen aangesproken worden

Mijn missie

Het is mijn taak om honden te helpen beter begrepen te worden in hun hele zijn en zijn waardigheid te vergroten. Ik  geef ze hun eigen leven terug, help hun weer vertrouwen te krijgen, zich veilig en  geliefd te voelen zichzelf te zijn, en zich waardevol te voelen. De mens heeft niet het recht om een hond psychisch, emotioneel of lichamelijk pijn te doen om hem zo te trainen zoals hij past.  In de paardenwereld is het strafbaar (gelukkig!) bij de honden mag alles. Het zou strafbaar moeten zijn! 

Wie een hond neemt kiest voor een HOND. wie hij is, niet wie hij zou moeten worden. 
Ik geef coaching om hond en mens respectvol met elkaar te leren samenzijn, in vertrouwen. 

Elkaar te leren begrijpen, los van het anders zijn. Een mens is een mens en een hond een hond. Beide hebben recht van bestaan, om gewoon zichzelf te mogen zijn. Maar van de mens wordt meer aanpassing gevraagd. De mens kiest immers voor een hond in het leven en niet andersom.  

Ik heb mij verdiept in stress bij honden en daarover van 2006 t/m 2019 het door mij vertaalde en bewerkte boek stress bij honden uitgegeven om hond en mens tot dienst te zijn. Ook kennen mensen mij van het interview over het effect van stress bij honden wat ik off line heb laten halen omdat dit de lading niet meer dekt. 
stress kent veel meer oorzaken en TRAUMA is nummer 1.  Wil je daar meer over weten, neem contact op. 

Mijn  waarden

Mijn bedrijf is meer dan een baan. Bij alles wat ik doe zorg ik dat het past bij mijn waarden, zodat ik zeker weet dat ik geweldige resultaten kan leveren. 
En iedereen blij en tevreden is. Mijn hecht aan eerlijkheid, commitment, oprechtheid. Voor mij komt de hond altijd op nummer 1 dat verwacht ik ook van de klant. Alleen op deze gelijke basis kunnen we samenwerken. 

In het belang van de hond.  Welkom Marleen Schmets